Veelgestelde vragen

Bestellen

Hoe plaats ik een bestelling?

Online eten bestellen bij MealMe in 3 eenvoudige stappen:
Stap 1: Je vult de postcode in waar je graag je bestelling bezorgd wilt hebben.
Stap 2: Je voegt de maaltijden toe aan je winkelmandje die je graag wilt bestellen, door in de aanbieding op de "+" knop te klikken. Klik daarna op "Bestellen" als je de bestelling af wilt ronden of op "Verder winkelen" als je meer maaltijden toe wilt voegen.
Stap 3: Volg de stappen in het bestelproces.

Direct na je bestelling ontvang je een bevestigingsmail op het opgegeven e-mail adres. Hierin staat het bestelnummer. Bewaar het bestelnummer goed voor wanneer je vragen hebt over je bestelling.

Hoe wijzig ik een bestelling?

Omdat je de bestelling al online hebt betaald, wordt je aangeraden de gehele bestelling te annuleren en de bestelling opnieuw te plaatsen.

Hoe annuleer ik een bestelling?

Om de bestelling te annuleren neem je zo snel mogelijk contact op met onze klantenservice. MealMe zal de annulering verifiëren bij het bezorgrestaurant om vervolgens het online betaalde bedrag naar je rekening terug te boeken. Dit proces kan maximaal 10 dagen in beslag nemen.

Hoe wordt mijn bestelling bevestigd?

Na het plaatsen van een bestelling ontvang je van ons een bevestigingsmail op het door jouw opgegeven e-mailadres. Bewaar deze bevestigingsmail en het bestelnummer dat je hebt gekregen goed, mocht je vragen of opmerkingen hebben over de bestelling. Wanneer je de bevestigingsmail hebt ontvangen, zorgt MealMe ervoor dat je bestelling aankomt bij het bezorgrestaurant.

Ik heb geen bevestigingsmail ontvangen

Mogelijk is de bevestigingsmail in een spam-filter terecht gekomen, en daardoor niet in je inbox binnengekomen. Als je deze ook niet in je spam-filter kunt vinden, neem dan contact op met onze klantenservice om na te gaan wat de status is van je bestelling. Geef hierbij aan welk e-mailadres bij de bestelling is ingevoerd.

Bezorging

Wat gebeurt er na het plaatsen van mijn bestelling?

De bestelling komt binnen in ons managementsysteem en wordt direct doorgestuurd naar het bezorgrestaurant. Binnen enkele seconden ontvangt het bezorgrestaurant de bestelling. Nadat de bestelling bij het restaurant is aangekomen, zal het restaurant zorg dragen voor het voorbereiden en bezorgen van jouw maaltijd.

Hoe lang duurt het voordat ik mijn bestelling thuis ontvang?

Je kunt in stap 1 van het bestelproces aangeven hoe laat jij je bestelling wilt ontvangen. De eerste bezorgtijd die je kunt kiezen is de snelste mogelijkheid. Dit is 45 – 60 minuten na het tijdstip van bestelling. MealMe is niet aansprakelijk voor de levertijden van restaurants. Als een maaltijd later wordt bezorgd dient het restaurant je hierover in te lichten. Indien je bestelling te laat of niet bezorgd is, raden wij je aan hierover contact op te nemen met onze klantenservice.

Wat zijn de bezorgkosten van mijn bestelling?

De bezorgkosten zijn gratis. Er worden voor bezorging dus geen kosten in rekening gebracht.

Mijn bestelling is te laat bezorgd

Het restaurant is geheel verantwoordelijk voor het bereiden en bezorgen van jouw bestelling. MealMe geeft je bestelling slechts door aan het restaurant. Je kunt hiervoor contact opnemen met onze klantenservice, wij zullen de klacht doorsturen naar het restaurant en hen vragen contact met je op te nemen om het probleem op te lossen.

Ik heb een verkeerde bestelling ontvangen

Neem hiervoor contact op met onze klantenservice. Wij zullen dan contact opnemen met het restaurant om hen te vragen, missende of verkeerde producten alsnog te leveren of de bestelling te corrigeren. Als een product niet is geleverd en niet meer leverbaar is en je hebt wel online betaald, dan zorgen wij dat het bedrag van dit product wordt teruggeboekt op je rekening.

Mijn bestelling is nog steeds niet bezorgd. Wat nu?

Voor vragen over de status van je bestelling kun je contact opnemen met onze klantenservice. Wij zullen dan bekijken wat de status is van je bestelling.

Betalen

Hoe kan ik betalen?

Je betaalt bij ons online, door middel van iDEAL. Het is helaas niet mogelijk om contant of via MasterCard, PayPal, VISA, automatische incasso of overschrijving te betalen.

Kan ik ook telefonisch bestellen?

Bij MealMe verlopen alle bestellingen via de website. Je betaalt bij het maken van je bestelling namelijk meteen het bedrag. Deze betaling kun je alleen zelf doen. Uiteraard staan wij wel voor je klaar om je telefonisch door de bestelling heen te helpen.

Wat gebeurt er met mijn online betaling als ik mijn bestelling heb geanuleerd?

Indien je je bestelling tijdig annuleert (d.w.z. voordat het restaurant tot levering is overgegaan), of indien je bestelling door MealMe of het door jouw gekozen restaurant geannuleerd wordt, dan wordt het online betaalde bedrag per ommegaande naar je rekening terug geboekt. De verwerking hiervan neemt maximaal 10 dagen in beslag. Als je denkt recht te hebben op een terugboeking van je online betaling, neem dan altijd contact op met onze klantenservice.

Kwaliteit

Wie is er verantwoordelijk voor de kwaliteit van mijn maaltijd?

Het restaurant is verantwoordelijk voor de kwaliteit van je maaltijd. MealMe is slechts intermediair en stuurt alleen je bestelling door naar het restaurant. Mocht je ontevreden zijn over je bestelling, dan kun je hierover contact opnemen met onze klantenservice. Wij zullen je klacht dan doorsturen naar het restaurant en hen vragen contact met je op te nemen om de klacht af te handelen. MealMe vindt de kwaliteit van restaurants en maaltijden zeer belangrijk. Mocht een restaurant niet aan de kwaliteitseisen voldoen dan wordt dit restaurant onmiddelijk uit ons bestand verwijderd.

Hoe kan ik een maaltijd beoordelen?

MealMe vindt het uitermate belangrijk om de kwaliteit van de maaltijden hoog te houden. Om dit te testen hanteren wij een beoordelingssysteem. Je kunt hiervoor een beoordelingsmail van ons ontvangen en we zullen ook regelmatig telefonische beoordelingen uitvoeren.

Nieuwsbrief

Hoe meld ik me aan voor de nieuwsbrief?

Je vindt het aanmeldingsformulier boven de aanbiedingen op de MealMe website. Vul hier je e-mailadres in, en klikt vervolgens op "Versturen". Je bent nu aangemeld voor de nieuwsbrief.

Hoe meld ik me af voor de nieuwsbrief?

Onderaan de nieuwsbrief bevindt zich een uitschrijflink. Als je hierop klikt ben je direct uitgeschreven voor de nieuwsbrief.

Contact

Kan ik een speciaal verzoek voor een maaltijd insturen?

Als je een maaltijd mist op onze website horen wij dat graag. Dan bekijken wij de mogelijkheden om de door je gewenste maaltijd bij je in de regio aan te bieden. Neem hiervoor contact op met onze klantenservice.

Waar kan ik met mijn opmerkingen, vragen of tips terecht?

Vind je je vraag niet terug in het overzicht, of heb je een opmerking of tip voor MealMe? Neem dan contact op met onze klantenservice. Indien je een vraag hebt over een lopende bestelling, houd dan je bestelnummer bij de hand.

Blijf op de hoogte van de lekkerste aanbiedingen!